Welkom op de website van hofje Rusthof. Rusthof is in 1841 gesticht door Elisabeth Groen van Prinsterer en is één van de ongeveer tien nog bestaande liefdadigheidshofjes in Den Haag. Het ligt in het centrum van Den Haag aan de Parkstraat, achter het Lange Voorhout. Rusthof is een rijksmonument. 

Adres: Parkstraat 41 – 61
2514 JD ’s-Gravenhage
Tel.: 070 – 360 51 63
E-mail: info@hofjerusthof.nl

Nieuwsberichten

Jaarlijkse Oranjeborrel

Op 30 april genoten bewoonsters en bestuursleden in de tuin van Rusthof van een heerlijke ‘Thé complet’, verzorgd door beheerster Yke van Wassem. Zij nam dit initiatief omdat de jaarlijkse Oranjeborrel door het koude weer niet door kon gaan. Gelukkig was het nu heerlijk lenteweer.

Een nieuwe beheerster

Op 1 januari heeft hofje Rusthof een nieuwe beheerster: Yke van Wassem (rechts op de foto). Zij volgt Elly Wanders (links) op, die meer dan 27 jaar de beheerster van Rusthof was. Yke woont sinds oktober 2023 in de hof, en ook Elly zal in Rusthof blijven wonen. 

Kerstzang

De  sfeervolle kerstzang op de Rusthof is inmiddels een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar kwamen bewoonsters en bestuursleden van de hof, vrienden en buurtgenoten weer bijeen in de tuin van de hof. Het ‘Kleinoot’ koor zong kerstliederen uit alle windstreken en glühwein, vuurkorven en een prachtige kerstboom brachten de aanwezigen nog meer in kerstemming.

Verbouwing

Op dit moment worden de twee oudste gebouwen van de hof verbouwd en gerenoveerd: de beheerderswoning (41) en het zogenoemde logeerhuisje (41a). Het logeerhuisje wordt verbouwd tot een volwaardige woning, waardoor het aantal woningen op 18 komt. De verbouwing zal naar verwachting na de zomer van 2024 voltooid zijn.

Last modified: mei 2, 2024

Comments are closed.