Hofje Rusthof is gelegen aan de Parkstraat 41-61, vlak achter het Lange Voorhout, in Buurtschap Centrum 2005 midden in Den Haag. Anders dan bij veel andere hofjes is er geen mooie toegangspoort, maar een gewone groene voordeur met het opschrift ‘Rusthof’.

Bezoektijden

Het hofje is te dagelijks bezichtigen van 10.00 – 17.00 uur. Respecteer daarbij alstublieft de rust van het hofje en de privacy van de bewoonsters. Kijk niet in de huisjes naar binnen.


Hofjeswandelingen

Hofjeswandelingen worden o.a. georganiseerd door het Gilde Den Haag.

Activiteiten

Incidenteel worden er activiteiten in het hofje georganiseerd. Zo neemt Rusthof jaarlijks deel aan Nationale Monumentendag en is er traditiegetrouw tegen Kerstmis rond de kerstboom in de tuin een kerstzang met een koor. Vuurkorven, af en toe meezingen en een bekertje warme wijn verhogen de feestelijke stemming en houden de aanwezigen warm. U bent van harte welkom, houdt voor de datum onze website in de gaten.

En – hebt u genoten uw bezoek ?

Wilt u dan een bijdrage doen voor het onderhoud van de tuin in de daartoe bestemde bus? U vindt deze onder het naambord meteen bij binnenkomst op de hof. U kunt ook een donatie storten op rekening NL 03 INGB 0000 4087 24 t.n.v. Stichting Rusthof te ’s-Gravenhage o.v.v. ‘donatie’. Dat helpt ons om de Hof in stand te houden en u de volgende keer nog mooier te kunnen ontvangen!

Last modified: april 23, 2024

Comments are closed.